Wélektro over zonnepanelen

Soorten Zonnepalen
Er zijn relatief grote verschillen tussen zonnepanalen qua kwaliteit, materiaal, levensduur en opwekvermogen.

De markt kent een drietal typen zonnepanelen:
1. Poly Crystaline zonnepanelen
2. Mono Crystaline zonnepanelen
3. Amorpheus zonnepanelen (dunne film techniek)

Amorpheus
De dunne film zonnepanelen, zijn de goedkoopste zonnepanelen. Er is echter een groot nadeel: het opgewekte vermogen per vierkante meter is zeer laag, vaak zelfs minder dan 50% ten opzichte van de andere zonnepanelen. Hierdoor is de prijs per m2 opwekking groter, en voor de Nederlandse markt op dit moment niet interessant.

Poly Crystaline
De Poly Crystaline zonnepanelen hebben een wat vlekkerig blauw uiterlijk en dat komt omdat ze zijn gemaakt van meerdere silicium kristallen.
Deze vloeien tijdens het productieproces in elkaar over. Doordat de kristallen allemaal anders zijn, ontstaat dit kleurverschil. De Poly Crystaline panelen kennen een wat lagere opbrengst en hebben een wat kortere levensduur ten opzichte van de Mono Crystaline panelen.

Mono Crystaline
De Mono Crystaline panelen zijn wat duurder, maar kennen ook een hoger rendement en langere levensduur. Ze worden gemaakt uit 1 silicium kristal en kennen hierdoor geen breukvlakken. De kleur is zeer donkerblauw of zwart, maar altijd egaal van kleur. Meestal word een langere garantie gegeven op mono Crystaline panelen, en ze hebben een hoger opwekvermogen.

Waarom zijn onze panelen technisch gezien de tijd vooruit?

Omdat wij werken met panelen die meteen wisselstroom leveren!

zonnepanelen, welektro

Een standaard zonnepaneel produceert  gelijkstroom. Deze gelijkstroom moet worden omgezet in bruikbare wisselstroom waar  onze huishoudelijke apparaten op werken. Bij traditionele parallel geschakelde zonnepanelen wordt de opgewekte gelijkstroom via gelijkstroomkabels vervoerd naar de zogenaamde string omvormer. Deze string omvormer zet de gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Vanwege de grootte en het geluid dat geproduceerd wordt , zal deze omvormer meestal op zolder geplaatst worden.

Helaas is deze string omvormer tevens de zwakke schakel van het systeem. Het grootste nadeel van een dergelijke serieeel geschakelde installatie is dat wanneer er op één deel van het zonnepaneel schaduw valt , alle andere panelen ook minder gaan genereren en de opbrengst van uw gehele systeem dramatisch zakt. Dit omdat uw zonnepanelen in serie zijn aangesloten. Vergelijk het maar met kerstverlichting. Wanneer één lampje uitvalt, valt de hele serie uit.

Wélektro werkt met zonnepanelen van diverse merken zoals o.a. GH Solar, LG , Solarworld, Panasonic etc. Deze zonnepanelen worden door ons voorzien van de Enphase Micro omvormers en leveren meteen wisselstroom. Hierdoor is de string omvormer niet meer nodig.

De zonnepanelen worden parallel geschakeld zodat de panelen elkaar onderling niet beïnvloeden. In plaats van 1 grote centrale omvormer, zit er een kleine micro omvormer achter het paneel gemonteerd. Deze Enphase micro omvormer levert meteen wisselstroom, en kennen een veel snellere opstarttijd dan de stringomvormer. De zwakke schakel is hiermee geëlimineerd en de opbrengst van uw zonnepanelen zal stijgen met wel 25%!

welektro plaatje zonnepaneel

Het wisselvallige en vochtige klimaat in Nederland stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zonnepanelen. Wélektro kiest daarom voor kwaliteitsmerken voor iedere component van het zonnepaneel zodat de zonnepanelen beter bestendig zijn t.o.v. deze materiaalonvriendelijke klimaatomstandigheden en een langere levensduur kennen, tezamen met een maximaal opwekvermogen.

Alle zonnepanelen worden door ons standaard geleverd met een Enphase micro omvormer, zodat ieder paneel direct 230 Volt wisselstroom levert.

Dit is een unieke  combinatie !!!!

Ook aan het uiterlijk is gedacht. De zonnepanelen  worden standaard volledig zwart geleverd. Andere kleuren zijn ook mogelijk. In Nederland wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van rode kleipannen. Daarom bestaat de mogelijkheid om ook deze kleur te leveren. De cellen blijven wel zwart maar de rest kan in dezelfde kleur als uw dakpannen.

Garanties:

  • Omvormer : 25 jaar garantie
  • Productgarantie zonnepaneel: 12 jaar
  • Vermogensgarantie op 90% : 12 jaar
  • Vermogensgarantie op 80% : 25 jaar

Technische data:

  • Afmetingen: 1660 x 990 x 50 mm
  • Monocrystalline zonnecellen