Over Wim van Dijk

Wim van Dijk is geboren op 26 november 1967 in Maarn.

Opgegroeid in Lopik en op dit moment woonachtig in IJsselstein. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest bij Electric Engineering, later bekend onder de naam Getronics Installation Services,  vond Wim het in 2000 tijd worden om zijn horizon te verbreden.

Welliswaar is er bij Getronics in die 15 jaar alle ruimte geweest voor persoonlijke ontwikkeling, maar Wim wilde verder kijken.

In de jaren daarop volgde diverse bedrijven, functies en verschillende branches op ervaring op te doen.

Via Assistent Projectmanager bij Hiensch Engineering, Manager Logistics bij LG Electronics en Bedrijfsleider bij Worldchamp Bv (grootste champignonkweker van europa op dat moment) naar eigenaar van Van Dijk Logistiek Advies en Handelsonderneming ofwel VDLA.

Met dit bedrijf werd enerzijds de kennis en ervaring ingezet als interim manager voor diverse bedrijven, en anderzijds werd een handelsonderneming vorm gegeven.

Vanaf 2006 werd Wim gevraagd als bedrijfsleider bij een top 100 E installateur, Hekema Elektrotechniek in Oudewater.

In de 6 jaar dat Wim daar heeft gewerkt heeft hij op een positieve manier bijgedragen aan de verdere professionalisering en vormgeving en ook de naamsbekendheid van Hekema Elektrotechniek.

Door onder andere verschil van visie tussen beide eigenaren en de sterk teruglopende markt in de bouwbranche, was een faillissement uiteindelijk onafwendbaar.

In Maart 2012 werd door Wim, tesamen met 2 compagnons, WKW Elektrotechniek opgericht en in Juni 2013 volgde de oprichting van het huidige bedrijf: Wélektro !

Door de jaren heen heeft Wim zijn kennis opgedaan met de meest uiteenlopende cursussen en studies.

Logistiek management (HBO+), maar ook arbeidsrecht en sociale zekerheid (HBO) werden specialisaties.

Daarnaast volgde nog vele algemene cursussen en opleidingen ter verbreding van de kennis, waaronder Projectmanagement, Hogere Distributie Logistiek, Hogere Productie Logistiek, VCA VOL, beheer van kwaliteitssystemen , diverse veiligheidstrainingen, NEN opfriscursussen, etc.etc.

Omdat het hart van Wim ondanks zijn omzwervingen toch altijd heeft gelegen bij de elektrotechniek en ondernemerschap, is de keuze voor een volledig eigen bedrijf dan ook eigenlijk een logische keuze.

Met Wélektro probeert Wim zicht te richten op duurzame energietechnieken, energiebesparende maatregelen en Service en Onderhoud.
Met PV installaties (zonnepanelen) als specialisme, weet Wim zich te manifesteren als een visionair en kent hij tevens de zwakke plekken in de Solar markt.

Prive is Wim vader van 3 gezonde kinderen (1 jongen en 2 meisjes) en woont hij samen met zijn vriendin Wendy

In zijn vrije tijd houd Wim zich bezig met uiteraard zijn gezin, en daarnaast met wat hardlopen, fietsen en duiken.

Wim heeft vaak een doordachte en uitgesproken mening en heeft een visionaire kijk op de wereld.

Hij laat zich niet leiden n door de massa, maar onderzoekt op eigen wijze markten en mogelijkheden.
Integriteit staat voorop, net als het nakomen van afspraken!

Dit vormt de basis van Wélektro !